Volei Cancan

google-site-verification=vsdmLxJXWjnLAEZyY7WZlO_DXNvGM7lzb4rjWcRY2Yw

Blog

view:  full / summary

Ce-ai facut gheorghe ??

Posted on February 28, 2012 at 3:50 PM Comments comments (0)

gheorghe visan, presedintele FRV a incalcat legea ani de zile.

Urmeaza statia Jilava cu celule pe partea dreapta.

Un comunicat al Penitenciarului Jilava, ne anunta ca din cauza lipsei de fonduri, visan gheorghe va primi  haine de fetita.


La cerera publicului, site-ul „Volei Canacan” isi reia activitatea cu un prim articol care ne va aduce la zi cu ultimile faradelegi comise de ilegalul presedinte al Federatiei Romane de Volei, gheorghe visan.


Asa cum am atras atentia in primul articol publicat anul trecut, unde puneam sub semnul intrebarii compatibilitatea lui gheorghe pentru functia de presedinte, iata ca si Agentia Nationala de Integritate a descoperit aceasta grava incalcare de lege facuta cu buna stiinta de catre al nostru presedinte gropar.


In Romania o persoana care incalca legea devine automat infractor, asa ca de acum incolo cu permisiunea dumneavoastra vom face uz de acest termen cand ne vom referi la gheorghe visan.


Ca un adevarat infractor, ce este, gheorghe pregateste o noua escrocherie la viitoarele alegeri (6 Aprilie 2012) adica, vrea sa candideze din nou.


Din pacate pentru el si din fericire pentru noi acest lucru este imposibil.


gheorghe, care a depus o contestatie la decizia ANI, inca mai este functionar public cel putin pana la data de 4 februarie 2013 atunci cand Tribunalul Bucuresti ii va da verdictul final de infractor. Legea, pe care o puteti citi pe prima pagina, este foarte clara si nu lasa nici un dubiu. Potrivit dispozițiilor art. 94, alin. 1 și alin. 2, lit. a) din Legea nr. 161/2003, cu modificările şi completările ulterioare, “calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu orice altă funcţie publică decât cea în care a fost numit, precum şi cu funcţiile de demnitate publică. Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează: în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice”. (trebuie sa deschidem o paranteza aici pentru anumiti militieni pitici care ar dori sa candideze pentru o functie de vice sau membru al Consiliului Director si sa le spunem ca asa ceva nu este posibil conform aceleiasi legi, pentru ca: Mai piticule, acum esti politist, adica functionar public, si trebuie sa te ocupi de lucruri mai serioase, cum ar fi : legalitatea firmei Romprest, evaziunile fiscale din volei, plata stranierelor prin metoda „parandarat”, neplata taxelor pe venit a unor sportivi si a unor antrenori straini, cautarea de facturi false care au intrat in contabilitatea clubului Dinamo sau descoperirea celor care si-au luat diplome de facultate pe spaga si multe altele.)


Cerem public Federatiei Romane de Volei (Consiliul Director) sa nu primeasca o cerere de candidatura de la infractorul gheorghe. Pe aceasta cale il somam pe manole viorel (zis lenesu’;) sa nu accepte o asa cerere, altfel il vom cataloga si pe el drept complice.


(Ca o paranteza, manole lenesu’ impreuna cu cotoanta sunt oricum complici cu gheorghe infractorul la actiunile de delapidare desfasurate sub acoperirea „Fundatiei de Volei Mileniul 3”, delapidare pe care o vom demonstra intr-un articol viitor.)


Tot pe aceasta cale, o rugam si pe Dna Doina Melinte, Presedinte ANS,sa dea ordin Federatiei Romane de Volei (adica lui manole, angajatul ministerului  si implicit subalternul direct) sa nu primeasca cereri de candidaturi pentru presedintia Federatiei de Volei, de la nici un functionar public.   


In cazul in care, infractorul gheorghe crede ca daca isi da demisia din Ministerul Educatiei va deveni un bun candidat la presedintia Federatiei, il anuntam aici, asa cum am facut-o si anul trecut, ca el ramane in continuare un infractor de drept comun care a distrus si a furat  voleiul Romanesc.


Acest infractor nu ar trebui sa fie lasat prin lege, sa se apropie de o sala in care se desfasoara o activitate voleibalistica, dar mai ales sa fie si presedinte al Federatiei. Ceea ce nu stie el este ca asa cum ANI a inceput investigatia anul trecut, imediat dupa aparitia site-ului nostru, credem ca si DNA-ul este acum pe urmele lui si il investigheaza pentru deturnari de fonduri, abuz de functie si luare de mita.


Ne simtim obligati acum, sa atentionam si ANAF-ul cu privire la conturile grase de care dispune la aceasta ora infractorul gheorghe.


Fata de progresia la plus din conturile lui gheorghe infractorul,  pe care am prezentat-o anul trecut, trebuie sa adaugam si ultima declaratie de avere a acestui parvenit.


Cu toate ca venitul i-a scazut anul trecut cu 27.320 RON, conturile lui in banci au inregistrat pe anul 2011 un plus de 73.509 RON (mult mai mare fata de anul precedent). Cum este posibil asa ceva ? Conturile in banci ale infractorului parvenit gheorghe, au crescut precum urmeaza:


2007    9000 RON

2008    44.082 RON

2009    151.043 RON

2010    224.530 RON

2011    298.039 RON


Ce nu intelege gheorghe infractorul aici, este ca, atunci cand iti scad incasarile iti scade si profitul, lucru care va fi foarte usor de demonstrat de catre garda financiara si nu numai.


Avem si noi o intrebare doua, pentru oamenii de volei care ii baga in buzunar pe sub masa. Pana unde ? Chiar trebuie sa fiti complici la imbogatirea infractorului gheorghe si decaderea volei-ului Romanesc ? Noi credem ca este indeajuns si trebuie sa-l tinem la distanta pe infractorul gheorghe pana legea va face dreptate in cazul lui.


Asa cum ne sta bine noua Romanilor va trebui sa il asteptam pe gheorghe sa se reintoarca de la puscarie intr-un viitor (poate mai indepartat), si sa fim intelegatori atunci cand ii vom accepta noile lui orientari sexuale indelung acumulate pe sub paturile Penitenciarului Jilava.


Si ca sa incheiem intr-o nota mai optimista vom lansa cateva mesaje catre infractorul gheorghe prin care vom incerca sa-l facem sa inteleaga de ce el nu este compatibil cu voleiul Romanesc.


Mai  gheorghe infractorule,


-Cand mergi pe strada si dai in toate gropile este un semn ca nu esti calificat sa faci parte din nici o conducere sportiva.


-Cand numele tau (gheorghe infractorul) apare pe toate gardurile(cautati google la „visan gheorghe ani”;), si sti foarte bine despre ce vorbim,este un alt semn puternic ca trebuie sa te ascunzi in munti.


-Daca atunci cand ajungi in fata unei Sali de sport, in care se joaca volei si in jur ti se strang grupuri de curci care rad de tine, asta este un alt semn ca nu vei fi noul presedinte al FRV.


-Si pentru ca bineinteles nu iti dai seama despre ce este vorba, la fiecare sala de sport unde se joaca volei, am amplasat un urs la intrare, pe care te rugam sa-l iei de laba si sa-l plimbi pe toata durata meciului.


Asteptam comentariile dumneavoastra bineinteles, si in urmatoarele zile vom publica:


1.      Schema financiara de la nationala masculina a Romaniei continua.

2.      Fundatia Volei Mileniul3 in incercarea de musamalizare.

3.      CSU Medicina Targu Mures bate palma cu infractorul gheorghe

4.      malaxia si mangalea,viitori colegi de celula la jilava, cu gheorghe infractorul.

5.      gheorghe infractorul si CEV. (cum a reusit gheorghe sa-i scoata pe Romani din comisiile CEV)

6.      manole lenesu’, oana fortu si gabi bulgariu soptitori de taina la examenele lui georghe la CEV

7.      Patroni la volei pe banii statului partea a II a

8.      Dare si luare de mita la varful Federatiei Romane de Volei

9.      Manole lenesu’ si gasca lui, petrecere si excursie de Paste pe banii statului. (s-au remarcat la aceasta petrecere oana fortu si frake vasile bosi)

10.  Manole lenesu’ impreuna cu gheorghe infractorul incalca statutul FRV cu privire la modificarea taxelor aplicate membrilor FRV.

11.  Unsurosu’ cotoanta si burdihanul gila dumitrescu, adunatori de spaga pentru gheorghe infractorul.

12.  Ghiftuirea arbitrilor si a observatorilor federali, obicei milenar al conducatorilor din voleiul Romanesc.

13.  Propunere pentru noul presedinte si noul Colegiu Director care va candida la alegerile din 6 Aprilie2012

 


Politist fara talie

Posted on April 8, 2011 at 3:16 AM Comments comments (4)

    

POLITIST FARA TALIE    

 

 Apare de ani de zile la TV, prin salie de sport, un personaj foarte mic si urat, cu capul imens, care ne intoxica si ne sparge ecranele televizoarelor. Cine este acest personaj obscen, de unde a venit el si cum de permite CNA-ul aparitia pe sticla a acestui nimic, vesnic inegurat, macinat de ura, spaima si dusmanul ratingului? Ne cearta pe toti, ne suduie, ne explica jocul de volei ne invata, ne povatuieste, ne spune cum a inventat el apa calda.

Acest pitic inestetic sta prin colturile salilor si urla. Acest omulet nu stie sa rada, cand incearca sa o faca se schimonoseste si o da intr-o grimasa care goneste pe toti cei aflati pe o raza de 100 de metri. L-am vazut la noi in sala de 3 ori. Mic, cu un cap urias fugea de colo pana colo si injura pe toata lumea. Sta apoi intr-un colt de sala, sau la usa,  gata sa fuga si de acolo urla sau jigneste.

Macinat de o ura permanenta, cu o vesnica grimasa pe fata-i lata, injura pe toata lumea, pe arbitri, pe conducatori, pe antrenori, spectatori, jucatori. Da interviuri fara rusine, complet agramat ne invata sport pe toti.

Frustrarea i se citeste pe chip, este greu sa fi atat de schimonosit, sa ai 1,30 metri si sa umbli printre voleibalisti, cei mai inalti si frumosi dintre sportivi.

Cine este acest individ, cu ce se ocupa el, cum a aparut la volei, cine ne-a potcovit cu pocitania? Ce sport a facut? Volei sigur nu, pentru ca e mai mic decat orice libero din lume.

Doamna Chestor Elisabeta Lipa, cum puteti sa identificati clubul Dinamo cu uratul? Cum ati suit asa ceva in barca dvs. celebra? Dati-l jos de-acolo, chiar daca mergeti la competitie 8, in loc de 8+1.!

Ardealul va asigura ca ii da interdictie de patrundere in sali si pe terenurile de sport. Nu da bine, va asiguram, sa-l puneti pe Stefan, langa Pataichin, Tiriac, Cornel Dinu, Romascanu, Martinescu, Ion Monea, Elisabeta Lipa.

Si nu da bine de asemenea sa lasati un Stefan Atat de Mic, la clubul din Stefan cel Mare!


 


Pestele de la cap se impute si mai nou, de la cap se curata.

Posted on February 1, 2011 at 5:16 PM Comments comments (4)

Visan Gheorghe

Inceputul sfarsitului (episodul 1)

 

Visan Gheorghe, considerat de multi oameni de volei din Romania ca fiind principalul vinovat pentru situatia dezastruoasa in care se afla sportul nostru la ora actuala, este un fost jucator de volei, obscur, anonim, un anti-talent innascut, care spre sfarsitul carierei sale fulminante de sportiv a imbratisat “arta” arbitrajului.

“Arbitru bun” spun unii, dar numai noi stim care este adevaratul sens al expresiei.

 

Actualmente Visan Gheorghe este expertul numarul 1 al volei-ului Romanesc.

 

De meserie invatator, parvenit Inspector de Specialitate in Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului , Visan Gheorghe si-a folosit pozitia din acest minister pentru a exercita presiuni asupra membrilor alegatori (majoritatea profesori) si a reusit sa fie ales in doua randuri Presedinte al Federatiei Romane de Volei.

In acelas timp, Visan Gheorghe, este si Presedinte al Fundatiei „Volei Mileniul 3” precum si un vajnic Observator (Supervisor) al Confederatiei Europene de Volei.

 

Inainte de a discuta despre ce face si ce nu face Visan Gheorghe in functiile de mai sus, trebuie sa privim niste aspecte financiare personale dezvoltate in ultimii ani.

 

La finele anului 2007 (asta ca sa nu incepem mai din timp cind nu prea avea nimic) Visan Gheorghe detinea trei conturi bancare insumind un total de 9000 Ron. Dupa un an, in 2008, aceleasi trei conturi au crescut la 44.082 Ron. In 2009, VisanGheorghe avea la acea data sase conturi bancare cu un total de 151.043 Ron iar in octombrie 2010 cinci conturi bancare cu un total de 224.530 Ron.

Dupa cum vedem o progresie foarte sanatoasa pina acum, pentru conturile lui VisanGheorge.

 

La capitolul autoturisme, in 2005 Visan Gheorghe conducea un Kia Sorento model 2003 pe care l-a instrainat in 2006 contra sumei de 18.000 Euro. In acelasi an, 2006, a achizitionat un autoturism Hyundai Santa Fe model 2006 pe care in 2009 l-a vindut (atentiune) unei „Fundatii” contra sumei de 21.000 Euro.

Un Hyundai Santa Fe model 2006 valora la acea ora in jur de 10.000 Euro, asta ca sa nu mai mentionam faptul ca dupa vinzare Visan Gheorghe continua sa conduca acelasi autoturism.

Mai nou, in 2010, Visan Gheorghe s-a pricopsit cu un autoturism BMW model 2008.

Deci iata, si aici, o alta progresie sanatoasa pentru Visan Gheorghe.

 

Acum sa analizam putin cumulul de functii pe care Visan Gheorghe le detine.

 

Ca invatator (Inspector de Specialitate) ii uram succes, este meseria lui si nu ne intereseaza ce face si ce nu face in acel post, cu toate ca in ultimul timp il vedem aruncat dintr-un birou in altul prin acel Minister si nu de putine ori amenintat cu demiterea. Un semn de intrebare exista totusi in legatura cu compatibilitate functiei de Inspector in  Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului  si cea de Presedinte al unei Federatii subordonate aceluiasi minister. Aici, vom cere si vom primi lamuriri de la Ministrul Educatiei, precum si de la Presedinta ANST si vom reveni cu lamuriri intr-un episod viitor.

 

Ca Presedinte al FRV (federatia romana visan) Visan Gheorghe a reusit sa construiasca o mini-caracatita formata din oameni meschini, servili, lipsiti de coloana vertebrala, care nu fac altceva decit sa ridice mina in acelasi timp cu el (intre doua ciorbe si-o bere) pe la „sedintele” Consiliului Director organizate la restaurantul Torega.

Aceasta mini-caracatita este formata din urmatorii tovarasi :

 

ManoleViorel (Secretar General FRV, Membru al Consiliului Director,Vicepresedinte al Fundatiei „Volei Mileniul 3”, Observator FRV Observator CEV,Membru al Comisiei Cupelor Europene CEV)

 

Ispas Constantin (Secretar Federal, Observator FRV, Observator National CEV, Membru reprezentant in Comisia Centrala a Observatorilor)

 

Farmus Radu (Membru al Consiliului Director, Presedinte al Colegiului Central al Arbitrilor)

 

Dumitrescu Virgil (Director Tehnic FRV, Membru al Consiliului Director, Observator FRV, Presedinte al Colegiului Central al Antrenorilor, Ofiter de presa la echipa nationala Masculina de Seniori)

 

Cotoanta Angelus (Presedinte al Comisiei Centrale de Competitii, Secretar al Fundatiei „Mileniul3” Membru al colegiului Central al Arbitrilor, Observator FRV, Observator National CEV)

 

Cojocaru Adin (Membru al Consiliului Director, Observator FRV, Presedinte al Comisiei Centrale a Observatorilor, Sef comisie Relatii Internationale, Statistica si Perfectionare in Colegiul Central al Antrenorilor)

 

Spatacean Mircea (Membru al Consiliului Director, Membru al Colegiului Central al Antrenorilor, Antrenor activ la mai multe loturi Nationale)

 

Nu este greu de vazut cum Visan Gheorghe aflat in varful acestei piramide de functii ocupate de acesti indivizi, care nu au avut niciodata o opinie diferita de a sa, reuseste sa conduca de unul singur, printr-o metoda totalitara, destinele volei-ului Romanesc.

Folosind aceasta adevarata masinarie centralizata, Visan Gheorghe a reusit sa inlature din activitate, facand uz de regulamente dubioase, intrigi si vorbe grele aruncate pe la colturile salilor de volei sau in jurul meselor de prin restaurantele din tara, antrenori emblematici, adevarati producatori de talente, arbitri de calitate, foste glorii ale volei-ului Romanesc, potentialii contracandidati sau pe toti cei care aveau o opinie diferita de-a mariei sale si au avut curajul sa si-o exprime.

 

Ca Presedinte al FRV, Visan Gheorghe, in incapabilitatea sa, nu reuseste sa atraga, de la Ministerul la care paradoxal este salariat, un buget adecvat functionarii Federatiei si a echipelor Nationale (vezi diferenta intre Handbal, Baschet si Volei). Nu are potenta de a gasi sponsorizari pentru construirea unui sediu FRV si a unei sali polivalente (o casa a volei-ului Romanesc). Pe plan international, la FIVB, CEV sau BVA, Visan Gheorghe participa la sedinte unde nici macar nu intelege ce se discuta. El facand deplasarile la aceste actiuni doar cu gindul la felurile de mincare ce vor fi servite la masa de dupa sedinta. Ca o paranteza si un semn de intrebare, Visan Gheorghe ar trebui sa ia nota, unde era Romania in clasamnetele mondiale, europene si balcanice la toate categoriile de virsta, cind a devenit Presedinte si unde se afla acum.

 

Acum,ca am vazut citeva din lucrurile pe care Visan Gheorghe nu le face ca Presedinte de Federatie ne intrebam normal cu ce se ocupa el de fapt in aceasta functie.

 

Visan Gheorghe este poate unicul Presedinte de federatie din toate timpurile care se auto-delega ca arbitru, pe la „unele” meciuri din campionat. Rasul lumii sa vezi un ditamai Presedinte de Federatie cum se catara in scaunul arbitrului pentru a colecta umilul barem de arbitraj sau (mai stim si noi?) pentru alte „motive”.Mai nou, a avansat, este un aprig observator.

 

Tot Visan Gheorghe este foarte „interesat” de cine si unde arbitreaza sau observa, cine retrogradeaza si cine promoveaza, cine iese campion, cine este antrenor si  la ce lot sau la ce echipa. Si multe alte lucruri „marete” demne de un vajnic Presedinte de Federatie.

 

Ca Presedinte al Fundatiei „Volei Mileniul 3” VisanGheorghe, aparent nu prea are activitate tinind cont ca in declaratiile contabile  ale FRV sponsorizarile se-nvart undeva in jurul cifrei 0.

Aceasta Fundatie este inregistrata prin vointa Consiliului Director al FRV si are ca scop, sprijinirea dezvoltării activităţii voleibalistice din România prin promovarea de activităţi de susţinere financiară şi logistică a sportului volei. Ce fel de activitati de sustinere financiara vom vedea in curind intr-un episod urmator.

 

Ca Observator (Supervisor) CEV, Visan Gheorghe este in incompatibilitate (foarte curios cum s-a ajuns aici) cu regulamentele aceleiasi institutii in care se specifica obligativitatea cunoasterii limbii engleze la nivel fluent, de catre toti oficialii, arbitri, managerii etc etc participanti la competitiile organizate de CEV. Ne vom adresa Dlui Andre Meyer, Presedintele CEV si vom intreba in ce conditii si in ce limba a sustinut VisanGheorghe examenul de obtinere a licentei de Observator (supervisor) CEV. De asemenea vom reveni cu acest subiect  intr-un episod viitor.

 

Daca unii dintre membri site-ului nostru sau ai FRV, stiu si de lucruri bune facute de Visan Gheorghe si acolitii sai, va rugam sa ne  trimiteti materialul pentru publicare. Pe masura ce vom primi materiale vom mai dezvolta subiectul in episoadele viitoare.

 

Pina atunci ii reamintim lui Visan Gheorghe ca Federatia Romana de Volei este prin Statutul ei o  Autoritate de interes National si de utilitate PUBLICA  iar salariatii acestei institutii sunt Functionari Publici si primesc salarii din banii nostri ai contribuabililor pentru a administra sportul nostru si nu pentru a fi arbitri sau observatori.

 

Totodata, in timp ce asteptam de la Visan Gheorghe sa-si prezinte demisia, inaintam pe aceasta cale o lista de actiuni pe care, Secretarul General al FRVManole Viorel, trebuie sa le execute si sa le faca publice pe site-ul oficialal Federatiei Romane de Volei.

 

1.  Pentru eliminarea conflictelor de interese, sa ordone incetarea delegarii personalului FRV, in functii de arbitri sau observatori la competitiile oficiale interne.

 

2.  Sa publice si sa demonstreze cu acte lista cu toti membri si cluburile afiliateFRV care au datorii financiare catre aceasta, precum si sumele de bani aferente fiecaruia.

 

3.  Sa publice declaratiile de avere ale Functionarilor Publici salariati sau cu contracte de munca la FRV.

 

4.  Sa publice si sa demonstreze cu acte, bilanturile contabile ale Fundatiei „Volei Mileniul3” de la infiintare si pina astazi, precum si lista cu cei care au functii de conducere, consiliere si contabile in aceasta fundatie.

 

5.  Sa publice lista cu membri Consiliului Director care au hotarit excluderea echipelor IOR Bucuresti si TORPI Tg Mures din campionatele Nationale, precum si lista cu cei care au hotarit reprimirea in campionat a echipei TORPI Tg Mures.

 

6.  Sa publice si sa demonstreze cu acte (pentru ultimii 5 ani) sumele cheltuite de Presedinte si de angajatii FRV cu ocazia deplasarilor in tara si peste hotare, nominalizat per pesoana, per annum si fragmentat in: a) transport, b) cazare, c) masa si d) diurna.


7.  Sa publice si sa demonstreze cu acte cheltuielile facute cu Centrele Nationale de Excelenta de la infiintarea acestora si pina astazi, precum si: a) Lista cu sportivii, per sex si per annum, care au facut parte din aceste programe. b) Lista cu jucatorii, per sex si per annum, care au facut parte din aceste programe si au reprezentat Romania in competitii organizate de FIVB, CEV si BVA.

 

8.  Cu privire la examenul de Licenta pentru Antrenorii de divizia A1, sa faca public si sa demonstreze cu acte urmatoarele:

 

Calificarile, minim obligatorii, ale persoanelor care se pot inscrie la cursurile de perfectionare premergatoare examenului de Licenta.

Datele la care au loc aceste cursuri, precum si curiculuum acestora.

Datele examenului de Licenta si a re-examinarii.

Lista cu personalul acreditat si calificarile plus experienta in antrenorat a prezentatorilor cusurilor si a membrilor comisiei de examinare.

Sistemul si criteriile de notare folosite la examinare.

 

Lista la zi cu TOTI antrenorii Romani si straini acreditati de FRV cu Licenta de antrenor insotita de urmatoarele documente nominalizate:

 

Pentru antrenorii Romani:

Document (diploma) care sa ateste categoria de calificare la specialitatea „Volei” impreuna cu Diploma de Licenta FRV insotita de numar de inregistrare si de documente doveditoare participarii la cursuri si la examinari.

 

Pentru antrenorii straini:

Document (diploma) care sa ateste categoria de calificare la specialitatea  „Volei” insotit de o scrisoare oficiala de confirmare a calificarilor de la Federatia Nationala respectiva (traduse in limba Romana), impreuna cu Diploma de Licenta FRV insotita de numar de inregistrare si de documente doveditoare participarii la cursuri si la examinari.

 

9.  Sa publice si sa demonstreze cu acte, nominalizat pe date, lista cu antrenori, manageri, statisticieni si cadre medicale care au facut sau fac parte din programul Centrelor de Excelenta, precum si sumele de bani platite acestora, (per persoana) pentru serviciile oferite.


10. Sa publice si sa demonstreze cu acte (pentru ultimii 5 ani) lista cu toti antrenorii, principali si secunzi, mangerii, statisticienii si cadrele medicale care au condus echipele Nationale de Seniorisi Senioare, precum si sumele de bani platite acestora pentru serviciile oferite, nominalizat per persoana si per perioada respectiva de activitate.


11. Sa publice mecanismul FRV folosit ( si persoanele responsabile)  pentru nominalizarea si numirea antrenorilor si a colectivelor tehnice ale echipelor Nationale, precum si criteriile care stau la baza selectiei acestora.

 

In viitor, la sugestia membrilor site-ului nostru si ai FRV vom reveni cu mai multe cerinte LEGALE precum cele de mai sus.

 

Asteptam comentariile dumneavoastra.

Redactia Volei CancanMarele antrenor Stelian Moculescu, folosit drept sursa de venit pentru Visan Gheorghe ?

(episodul 2)


Dupa mai multe experiente nefaste, Visan Gheorghe a invatat ca  echipa Nationala poate deveni o sursa de venit si in acelasi timp un bun material electoral de plimbat pe sub nasul alegatorilor.

Spunem asta pentru ca in ultimii ani s-a simtit la nivel de Federatie o lipsa totala de viziune, planificare si strategie la toate echipele reprezentative ale Romaniei. Ani de zile la rand, Visan Gheorghe i-a pacalit pe jucatorii echipelor Nationale cu bani si cu promisiuni de premiere care in mare proportie nu s-au materializat dar in schimb i-a santajat cu suspendari si cu mariri de taxe pentru transferari .


Prin 2006 -2007 Visan Gheorghe l-a propus ca antrenor la echipa masculina de seniori a Romaniei pe Mircea Spatacean, actualmente membru in Consiliul Director al FRV (bineinteles un votant fidel al lui Visan Gheorghe), antrenor al centrului de excelenta fete Baia Mare si antrenor la Echipele reprezentative de Junioare si de Cadete. Nu stim ce fel de contract si ce obiective a avut Mircea Spatacean la acea data dar stim sigur ca 80% din jucatorii convocati s-au evaporat in cele patru zari ale lumii pentru fel de fel de motive. Rezultatele au fost bineinteles pe masura.


In anul urmator Visan Gheorghe s-a trezit intr-o buna dimineata cu o noua viziune si l-a adus ca antrenor la lot pe Giani Cretu. La acea vreme decizia a fost contestata de multi si chiar a aparut ceva si prin presa: „Acestia il acuzau pe Visan de numirea ilegala in functia de antrenor la lotul national de baieti al lui Giani Cretu, care s-a facut fara avizele obligatorii ale colegiului national al antrenorilor”.(N.R.  Ce gluma buna. Cine sunt acesti membri ai colegiului de antrenori si cu ce se ocupa ei ?)


Nici aici nu stim ce valoare a avut contractul si ce obiective, dar stim din ce spun jucatorii, ca lucrurile incepusera sa mearga pe o cale buna chiar daca rezultatele nu erau favorabile. Oricum ramanem curiosi si vrem sa vedem ce sume de bani, din Federatie sau din Fundatie, au fost manevrate in acea perioada.


Urmand planul de dezvoltare bine stabilit, Visan Gheorghe il demite pe Giani Cretu si il aduce in fata baietilor pe Marius Botea. De aceasta data Visan Gheorghe a fost mai prevazator si nu a mai semnat nici un contract si nu a mai stabilit nici un obiectiv.


Din presa timpului:     


„Numirea unui nou selecţioner, băimăreanul Marius Botea, la echipa naţională de volei masculin a României a luat prin surprindere pe toată lumea, atît pe jucători cît şi pe suporteri. Campioana României, Club Volei Municipal Tomis Constanţa, a avut patru jucători convocaţi la naţională în mandatul lui Giani Creţu, dintre care unul, Tănăsescu, n-a apucat să joace din cauza unei accidentări. Dacă Ilieş a refuzat să-şi dea cu părerea despre această schimbare, ceilalţi doi internaţionali constănţeni şi-au spus punctulde vedere. „E o surpriză pentru mine, acum aud prima oară!  Nu ştiu ce să zic, să vedem ce rezultate vor fi în continuare. Giani nu a avut timp, se pare, pentru a obţine rezultate, să vedem ce va face Marius. Este un antrenor tînăr, la fel ca şi Giani, sper să vină cu aceeaşi mentalitate, a noii generaţii”, a declarat Radu Began. „Am vorbit cu mai mulţi coechipieri de la naţională şi sîntem cu toţii surprinşi de înlocuirea lui Giani Creţu. Consider că echipa naţională era pe un drum bun, un drum ascendent, chiar şi rezultatele pe care le-am avut anul trecut erau încurajatoare. Ce pot să zic? Trebuie să respectăm această decizie, pentru că federaţia ştie mai bine motivele pentru care a făcut această înlocuire. Noi va trebui să mergem înainte şi să dăm totul pentru echipa naţională, dacă vom fi convocaţi”, a spus Florin Voinea. La clubul constănţean activează şi Mircea Dudaş, care a fost unul dintre secunzii lui Giani Creţu şi, se pare, îşi va păstra postul şi în mandatul lui Marius Botea .„Încă nu mi-am dat acordul, dar în cîteva zile voi lua o decizie şi cred că voi rămîne. Marius este un antrenor bun, îl cunosc foarte bine, este prietenul meu. Nu ştiu dacă se impunea această schimbare, dar cred că au fost nişte probleme între conducerea federaţiei şi Giani Creţu”, a declarat Dudaş.”


Marius Botea a parasit echipa Nationala asa cum a venit: fara contract, fara bani, fara nimic. Chiar el a spus: „Nici nu stiu daca se poate spune ca am fost demis din moment ce nu am avut nici un contract cu Federatia”Schema MoculescuPresedintele FRV, Gheorghe Visan, a anuntat ca antrenorul Stelian Moculescu a acceptat oferta de a prelua functia de selectioner al "nationalei" masculine. "Avem o intelegere verbala, mai ramane doar semnatura de pe contract. In luna noiembrie va fi numit oficial, iar contractul se va intinde pe o perioada de 4 ani", a marturisit Visan, precizand ca obiectivele sunt calificarea la CE si CM. Moculescu (58 de ani) este un antrenor de succes in Germania,unde a cucerit 29 de titluri nationale si  Cupe, acesta pastrandu-si  si functia de tehnician al VfB Friedrichshafen.


Tehnicianul care a calificat naţionala Germaniei la Jocurile Olimpice de la Beijing a acceptat să preia prima reprezentativă masculină. Conform înţelegerii cu Federaţia Română de Volei, Moculescu  va antrena, în paralel, şi actuala sa echipă de club, VfB Friedrichshafen.


Din luna mai a anului viitor, Stelian Moculescu va reveni în ţară şi va locui în Capitală.


Noul selecţioner al băieţilor îşi va începe activitatea pe 23 decembrie, atunci când se va întâlni cu cei 18 jucători pe care forul de specialitate ( :lol: ) îi va convoca pentru turneul de precalificare din luna ianuarie a anului viitor.


Preşedintele Federaţiei Române de Volei, Gheorghe Vişan, a declarat pentru „Adevărul Sporturi” că Stelian Moculescu va sta pe banca tehnică a naţionalei masculine de volei cel puţin patru ani.


„Am ajuns la un acord verbal cu dânsul, care urmează să fie semnat foarte curând.  Durata contractului dintre Moculescu şi FRV este de cel puţin patru ani, până în 2012, atunci când expiră mandatul meu.


Dacă voi reuşi să mai rămân în funcţie şi după acea perioadă, atunci sunt sigurcă şi domnul Moculescu îşi va mai prelungi înţelegerea cu federaţia pentru încă patru ani”, a precizat Vişan.


Discuţiile dintre Gheorghe Vişan şi Stelian Moculescu au început în vara acestui an, iar fostul antrenor al naţionalei Germaniei şi-a dat acordul pentru a antrena România în luna septembrie.


OBIECTIV PRINCIPAL:  JOCURILE OLIMPICE


Preşedintele Federaţiei Române de Volei a ţinut să adauge că obiectivul noului selecţioner este unul îndrăzneţ: calificarea la Jocurile Olimpice din 2012 sau2016.


„Toată lumea spune că este ceva imposibil, însă uită un lucru.  Moculescu a reuşit,  în mai puţin de trei ani, să califice Germaniala Olimpiadă.


Eu cred că este un tehnician care poate realiza acest lucru şi în ţara noastră”, a încheiat oficialul FRV.


Stelian Moculescu a declarat că, în momentul actual, sunt multe lucruri care trebuie schimbate în voleiul  românesc. „Am nevoie de cel puţin patru ani pentru a face aici o naţională competitivă, care să se bată într-un turneu final al unui Campionat Mondial sau al unui Campionat European.


Asa ne-a amagit Visan Gheorghe, cu declaratii, despre viitorul voleiului Romanesc prin presa Romana, uitand sa mentioneze sau sa faca publice toate aspectele financiare legate de acest proiect (Moculescu).  Un proiect pe termen lung, care ba este de 4 ani ba de 8 ani in functie de cum este ales Visan Gheorghe in pozitia de Presedinte.

Moculescu a incercat sa spuna ca are nevoie de cel putin 4 ani pentru a se bate intr-un turneu final de CM sau CE, dar iata ca au trecut deja doi ani si jumatate fara nici o calificare, asa cum se anunta la obiectiv si in vara viitoare ne vom prezenta la pregatire cam cu aceeasi jucatori.


Nu vreau sa blamez nici un jucator pentru rezultatele nefaste, stiind ca ei muncesc tot timpul anului pentru a se perfectiona si nici pe antrenorul  Moculescu care isi foloseste toate cunostintele pentru a-i aduce pe baieti la forma maxima dar intrebarile pentru FRV raman aceleasi :


Cit ne costa antrenorul pentru perioada scurta in care ii antreneaza pe baieti (3 luni pe an) ?

Cand va face FRV publica aceasta suma ?

Isi permite Romania un antrenor de lux ? (asta in cazul in care suma de care vorbim mai sus este foarte mare)

Unde au fost contabilizati banii acestia ? In conturile FRV sau in cele ale Fundatiei  Volei Mileniul 3 ?

Unde au fost platite taxele aferente venitului respectiv ? In Romania sau in Germania ?

De unde a venit finantarea pina acum ?

Avem finantare pentru suma respectiva pina in anul 2016 asa cum ne spune Visan Gheorghe ?


Si  pentru ca sa intelegeti ca totul nu este decat o shema financiara, de unde Visan Gheorghe isi mai trage un „comision” din Fundatie, va pot spune ca la nivel de juniori,de cand a venit Moculescu au fost facute urmatoarele „imbunatatiri” :


In 2008-2009, cand a venit Moculescu, la national de Juniori si cadeti era antrenor, omul lui Visan Gheorghe, Virgil Rau, care sub blanda obladuire a antrenorului federal Dumitrescu Virgil supraveghea si programul finaciar al centrului de excelenta de la Baia Mare.


Acesta a fost demis pe loc din considerente profesionale (nu era bun la volei) de catre insusi  Moculescu.


La „sugestia” antrenorului Federal  Dumitrescu Virgil a urmat la carma echipelor de juniori si cadeti, Marian Boldisteanu care si el, subit, a fost inlocuit dupa o vara, de acelasi Dumitrescu Virgil, cu Sorin Florea de la Dej  care, nici el, la randul lui nu a rezistat foarte mult in fata ochilor de specialisti ai lui Visan si Dumitrescu, acestia venind cu o noua solutie pentru viitor si aceasta fiind Dumitrescu Vicentiu.


Dupa cum vedem, in ultimii ani, perspectiva voleiului Romanesc nu a fost despre jucatori si cum ii dezvoltam si nici despre o continuitate a predarii maiestriei in artele voleiului de catre antrenori galonati. Ci pur si simplu o imbalmajeala financiara venita din capul lui Visan Gheorghe si al lui Dumitrescu Virgil care cu nesimtire se ascund in spatele lui Moculescu si iau aceste decizii.


Oricum se vede clar ca nu a fost si nu este nimic planificat pentru o eventuala ridicare a echipei masculine catre o calificarela CE, CM sau JO. Si aici rog pe oricine vrea sa ne contrazica, sa ne transmita o lista cu numele jucatorilor Romaniei care vor participa  la o posibila calificare la JO 2012 sau 2016.


Nu vreau sa pun in disputa cunostintele vaste ale antrenorului Moculescu, mai mult ca sigur el incearca (profesional) sa faca tot ce poate, sa ne ridice la un alt nivel, dar traim intr-o societate unde multi au invatat cum sa manevreze banul public in interese proprii si sa organizeze diferite scheme care mai de care mai „legale”.

Asa cum am mai spus-o, a fost o greseala pentru Moculescu Stelian ca si-a pus numele pe aceeasi coala de hartie cu: Visan Gheorghe, Dumitrescu Virgil, Manole Viorel, Ispas Constantin si ceilalti acoliti din Federatia Romana de Volei.


In incheiere nu putem sa nu-l parafrazam pe Visan Gheorghe care a transmis pe Mediafax ca: "de cand a venit Moculescu la carma nationalei, Romania are alta fata". Din pacate a uitat sa mentioneze ca spatele a ramas acelasi, unul gaunos, corupt si cocosat de la povara plocoanelor adunate in timpul ultimilor ani.


Hai Romania.

 

 

 

 

 
 

 

 Rss_feed

Facebook Like Button

Sondaj de opinii

Vicepresedinte FRV 2016

Vizitatori


Vizitatori

Abonati-va la Site-ul Nostru

Video Recente

No recent videos

VOLEI CANCAN


FIVB


CEV


BVA


AMVB


VOLEI ROMANIA


HANDBAL VOLEI


BLOCAUT


ARBITRI

IMPRESAR VOLEIGoogle